De basiliek: een oase van rust
2016-06-29 01:50:02

Een van de zeven werken van barmhartigheid is ‘de dorstige laven’. Maar hoe geef je dat vorm. Vaak hoor ik mensen verzuchten, hoe moeten we dat doen?. Er zijn toch genoeg cafés en kroegen in ons dorp of stad.’ Klopt! Zeker in Limburg, waar in ieder dorp zeker nog een café aanwezig is. Waar aan de bar nog steeds vele sterke verhalen verteld worden. 

lees verder


Christelijke Plicht Naaste te Helpen
2015-12-01 01:32:05

Barmhartigheid is een kernwaarde voor gelovige christenen. En niet verboden voor mensen die niet- of anders gelovig zijn. De wereld wordt er mooier en beter van.

lees verder


Parijs
2015-11-17 02:10:23

Toen ik zaterdagmorgen op de radio het vreselijke nieuws over de aanslag in Parijs hoorde was er vooral verbijstering en ongeloof. Woorden schieten tekort om te zeggen wat er in mij omgaat. Verdriet en ellende is rondgezaaid in Parijs en ook elders in Europa.

lees verder


Garissa
2015-11-17 02:08:03

Het droeve bericht van de afslachting van zoveel jonge studenten op de universiteit van Garissa grijpt mij sterk aan. 

In de periode van juli 2008 tot juli 2010 was ik adviseur Interreligieuze Dialoog en conflicttransformatie in de kustprovincie van Kenia. Een gebied dat zich uitstrekte van de Somalische grens in het noorden tot aan de grens met Tanzania in het zuiden en dan ruim honderdvijftig kilometer landinwaarts. In die periode nam de invloed van Al Shabaab toe en kwamen ze steeds vaker de Keniaanse grens over. Ten zuiden van Mombasa waar ik woonde, is een grote groep jongeren geronseld om zich aan te sluiten bij Al Shabaab.

lees verder


Een Roos
2015-11-17 02:06:29

Allemaal hebben we een verschillende kijk op de mens en de wereld om ons heen. Het is al niet makkelijk om je in te leven in het leven van je buurman of buurvrouw laat staan om je in te leven in het leven van een vluchteling. Beelden over mens en wereld van anderen doen iets met je als je diep geraakt wordt. Ze zetten je aan denken, ze geven je een andere kijk of je komt in actie. Vorige week werd ik diep geraakt door een groep Syrische mensen.

lees verder


     
     
     
     
     
Susteren-Echt